Szolgáltatásaink

Frappáns szöveg amiben benne vannak a keresőszavak.

+
Év tapasztalat
Felépített kert
Boldog ügyfél
Telepített növény
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Varázsold zöldebbé kertedet velünk!
Kerttervezés és építés

Az Ön által elképzelt kert megvalósítása a minőségi építésen alapul.

Kertfenntartás

A kertet bizony gondozni és ápolni is szükséges.

Kert világítás

A kert megvilágítása újszerű élményt nyújt.

Sziklakert

Kertjének a téli napokon is legyen színfoltja, így a sziklakert a megoldás.

Térburkolás

Kertünk képét elrontja az összefüggő betonfelület.

Öntözőrendszerek

A gyep és a növény élettartama nem elhanyagolható.

Kerttervezés és építés

Az Ön által elképzelt kert megvalósulása a minőségi építésen alapul, melynek alapja a jó és átgondolt terv.
A terv elkészítésének szempontjai: a megbízó igénye, a terület adottsága és környezete, a meglévő építményekbe való harmonikus illeszkedés.
Ha megtisztel bizalmával és a kertépítés feladatával minket bíz meg, akkor a munkafolyamatok a következők:
a terület fizikai felmérése, a megbízóval való személyes találkozás,
a kert pontos megtervezése (kertépítést vállalunk már elkészített tervek alapján is) a bevezetőben vázolt szempontok szerint,
írásos árajánlat elkészítése (ez tartalmazza a kert vázlatát, anyaglistát, és a telepítendő növények listáját),
az írásban elfogadott árajánlatunk alapján kezdődhet a kertépítés, ami természetesen a megbízóval való folyamatos kapcsolattartást is jelenti.
A munkafolyamatok elemei (ezek függnek a megrendelt elemektől):
a terület előkészítése (gyomtalanítás, gyep- és egyéb növények eltávolítása,
a talajmunkák (kert szintek, sziklakertek, burkolatok, járdák, tipegők, szalonnasütő, stb.) elvégzése,
öntözőrendszer beépítése a területbe (ez egy épülő kert költségeinek nem elhanyagolható része, ám ennek megrendelését érdemes fontolóra venni – bővebben az öntözőrendszerek menüpontban olvashatnak erről),
virágágyások kialakítása, elhatárolása a többi kerti elemtől,
növények telepítése (egyes növényfajok más és más talajt kívánnak – erről mi gondoskodunk), a talaj nedvességének megtartása és a gyomosodás megakadályozása érdekében a friss telepítésű növények talaját geotextíliával és fenyőkéreggel takarjuk,
az utolsó jelentős munkafázis a füvesítés vagy gyepszőnyeg telepítése (ez utóbbi nem olcsó, de aki azonnal dekoratív kertet akar, annak ezt ajánljuk, de csak akkor, ha automata öntözőrendszert is telepíttet magának), hagyományos fűmagvetésnél szükség lehet a kelés utáni felülvetésre (ez is megelőzhető az öntözőrendszer kiépítésével).
A szép kert alapja a jó terv. Fontos, hogy a kert jól illeszkedjék környezetéhez – az őt körülvevő épületekhez és a tájhoz. Jellegét tekintve beszélhetünk, haszonkertről, díszkertről vagy pihenőkertről. Egy kert kialakításánál fontos szempont, hogy milyen célra (természetközpontú, vagy inkább az ember céljait szolgáló), akarjuk felhasználni, meghatározó a kert elhelyezkedése, illetve elkészülése után annak fenntartása. Megfelelő stílusú kialakításával elérhetjük, hogy otthonunk vele kiegészülve tágasabb legyen. Bármilyen típusú kertet tervezünk, akkor lesz sikeres, ha jól illeszkedik, a környezethez, tükrözi otthonunk jellegét és egyéniségünket.

Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás

Kertfenntartás

Kertünket megtervezni, megépíteni sem kis feladat és nem kevés pénz. Amikor a kertben már elkezdhetünk gyönyörködni, akkor annak bizony ára is van – de biztosak vagyunk abban, hogy megéri. A kertet bizony gondozni, ápolni is szükséges.
Ha kell ebben is segítünk: vállaljuk az általunk megépített vagy már meglévő kertek, illetve iparterületek valamint parkok fenntartását és ápolását.
A pontos felmérést követően a megbízó igényeihez mérten elkészítjük ajánlatunkat, mely tartalmazza a tételes anyagköltséget és a munkadíjat is. Kertfenntartási tevékenység kötődhet évszakhoz, (őszi–tavaszi), lehet alkalmankénti, heti, havi vagy más időponthoz kötött. A kertápoláson belül végzünk őszi–tavaszi metszéseket, tápanyag utánpótlást (a növények illetve a gyepfelület szempontjából ez szinte nélkülözhetetlen), gyepszellőztetést, felülvetést (a hiányzó gyep magvetéssel történő pótlása), növény átcsoportosítást, kerti utak, tipegők, burkolatok kijavítását, öntözőrendszer szervizelését, beállítását, és e komoly értéket képviselő rendszerek tavaszi beindítását és téli víztelenítését.
Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi éri meg jobban? Szakemberekre bízni a kert fenntartását, rendszeres ápolását némi anyagi ráfordítással vagy esetleg egy-két évente ismételten komolyabb összegeket fordítani a növényállomány újra telepítésére vagy esetleg egy elfagyott automata öntözőrendszer felújítására? A döntés az Ön kezében van.

Kert világítás

Ki ne szeretné új vagy akár régi kertjét feldobni valamilyen módon? Ha Ön is vágyik erre, akkor az újszerű, elérhető áru kerti világítás a több megoldásból az egyik.
A kert megvilágítása újszerű élményt nyújt. A megvilágítás hangulati elem, mely a kert látványát alapjaiban megváltoztatja a nyári vagy éppen a havas, téli estéken.
Az esztétikai élményt nyújtó megvilágítás történhet például támfalak mentén, az azokba való beépítéssel, járdák, tipegő vonalán – a kerti világítás módjainak tárháza szinte korlátlan. Az esztétikai élményen túl praktikus is, mert könnyen lehet mozogni kertünkben, de a hívatlan látogató sem szívesen megy be olyan helyre, ahol fényeket lát – mert például sosem tudhatja ki és honnan látja mozgását.
Új kert tervezésénél és kialakításánál érdemes megfontolni ezt a lehetőséget is, mert az utólagos beépítés lehetséges, de ismételt felvonulással jár.

Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás

Sziklakert

Ha szeretné, hogy kertjének a legzordabb téli napokon is legyen színfoltja, akkor érdemes sziklakertet terveztetni és építtetni.
A sziklakertben, mint ahogyan a nevéből is fakad, viszonylag igénytelen, szárazságtűrő, évelő növényeket lehet telepíteni. Ha elég nagy a terület, ahová a sziklakertet szánjuk, akkor kerülhetnek bele zömök növekedésű díszcserjék is.
Nem hiányozhatnak a sziklakertből a kora tavasszal nyíló, élénk virágú, kistermetű hagymások sem (például fürtös gyöngyike, nagyon korán nyíló apró tulipán). Ezek összeválogatása a terület adottságainak, fekvésének függvényében szakember feladata, akinek tanácsait a felesleges pénzkidobás érdekében érdemes megfogadni.
A növényeken túl a sziklakert másik fontos eleme maga a “szikla”. A felhasznált “sziklák” színe, formavilága önmagában is pihentető látványt nyújt. A japánok és keleti népek nyugodt, megfontolt mentalitását ismerve nem véletlen az, hogy kertjeik alapvető eleme a sziklakert.
Már csak azért is érdemes a sziklakert megtervezését és kivitelezését szakemberre bízni, mert nem biztos, hogy Ön tisztában van azzal, mekkora lesz egy-egy növény kifejlett állapotában, mekkora élettérre lesz szüksége. Ha csak “úgy”, kedvünk szerint ültetjük be sziklakertünket növényekkel, egy-két év múlva komoly gondjaink lesznek a besűrűsödött növényállomány ritkításával és ápolásával.
Bízza ránk sziklakertje megépítését – meglátja, örömét leli majd a látványban!

Térburkolás

A kert fontos eleme a térburkolás. Abban talán egyetértünk, hogy kertünkbe nem való az aszfalt, nem való az összefüggő betonfelület. Szinte minden más burkoló anyag viszont igen.
Mit lehet burkolni a kertben? Utakat, tipegőket, gépkocsi behajtókat, gyermek játszósarkokat, hinták talapzatát, pergolák alját és minden mást, ami éppen eszünkbe jut.
A burkoló anyagok tárháza széles: burkolóanyag lehet a bontott tégla, öntött beton járólap, a hihetetlen forma és színválasztékkal bíró viacolor térkő, macskakő, gránit, terméskőlap. A teljesség igénye nélkül felsoroltak a szilárd kategóriába sorolandók. Lágy burkolóanyagnak minősül a különféle színű és méretű gyöngykavics, deszka, gumi.
A burkolóanyagoknak két közös tulajdonságuk van: az egyik, hogy összekötik kertünk elemeit egymással és a lakóházzal, a másik, hogy mindegyik igen praktikus.
A burkolatok előnye: csapadékos időben nincs sár, a hó eltakarítás sima felületen egyszerűbb, mindegyik környezetbarát, hiszen a csapadékvíz elszivárog, tisztán, gyommentesen tartja a területet. Nagy előnye még – a széles választékból adódóan – az, hogy díszítő értéke hatalmas. Nem kisebb előny az sem, hogy bármikor felszedhető és újrarakható. További előny az, hogy gyakorlatilag az év bármely szakában kivitelezhető (kivéve persze a komoly fagyokat).
Burkolni persze nemcsak a közlekedő területet lehet, hanem burkolhatjuk például a rózsaágyásokat kéregtörmelékkel (mulcs), ami nagyban lelassítja a talaj kiszáradást és elgyomosodását.
Lehetnek kertünknek olyannyira árnyékos területei, melyeken minden erőfeszítés ellenére sem marad meg a gyep. E területek “burkolása” árnyéktűrő és árnyékkedvelő növények telepítésével esztétikusan megoldható.
Minden burkolási technika annyit ér, amennyire pontosan, és szakszerűen rakják le. A tartós burkolat titka a gondosan előkészített aljzat.
Gondolja át, mit és mivel burkolhatna és keressen meg minket. Bizalmát előre is köszönjük.

Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás
Diósi Kert - Kertépítés és öntözőrendszerek kivitelezése, kerttervezés és kertfenntartás

Öntözőrendszerek

A kert létesítése – akár magunk alakítjuk ki, akár szakemberre bízzuk – pénzigényes beruházás. Elegendő csak a növények beszerzési árára gondolni. Nem lehet tehát mindegy, hogy a gyep és a növényállomány milyen élettartamú lesz.
Ezért nemcsak a tápanyag utánpótlásról kell gondoskodni, hanem a megfelelő öntözésről is és ez bizony időigényes, a nyári napokon rendszeres feladat, ha a tömlős, vízpazarló megoldást választjuk.
Az öntözés alapelve: megfelelő mennyiségű víz kijuttatása a megfelelő időben és a megfelelő helyre.
A mai vízdíjakat figyelembe véve, érdemes automata öntöző berendezést telepíttetni kertünkbe.
Verhetetlen előnyei:
a kijuttatandó vízmennyiség automatikusan vagy manuálisan is szabályozható, ezért rendkívűl takarékos, így egy vagy két öntözési szezon után költségei megtérülnek,
a rendszer meghibásodásának esélye nagyon kicsi (karbantartást szinte nem igényel),
bármilyen vízforrás vagy több vízforrás kombinációja is táplálhatja a automata öntözőrendszert (ráköthető vezetékes vízre, fúrt és ásott kútra, csapadékgyűjtő ciszternára, de e három vízforrás akár kombinálható is),
az automata öntözőrendszert tanácsos kiegészíteni egy esőérzékelővel, fagypont érzékelővel, de rendelhető hozzá egy mini meteorológiai állomás is,
ha a későbbiek folyamán újabb területeket kívánunk bevonni az öntözésbe, akkor a rendszer gond nélkül kiegészíthető,
a rendszer gyakorlatilag egész évben telepíthető – kivéve a komolyabb fagyokat, amikor a talaj több centi mélyen már átfagyott.
Az automata öntözőrendszer kifogástalan működésének feltételei:
a gondos, mérnöki precizitással történő megtervezés (beleértve fúrt és ásott kutak esetében a vízhozam pontos felmérését is),
minőségi anyagok beépítése (különös tekintettel a rendszer lelkét adó szivattyúra),
minőségi telepítés és a komoly fagyok előtti gondos víztelenítés.
Cégünk arra biztatja Önt, hogy automata öntöző rendszerének megtervezésével és kivitelezésével bátran bízzon meg minket, mert nem fog csalódni. A munkálatok során nemcsak hogy precízen dolgozunk, de a telepítést szinte nyomtalanul végezzük – kertjének eredeti állapotát visszaállítjuk.

Miben segíthetünk?